Bitki Koruma - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 20
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Sivaslı Meslek Yüksekokulu 1998-1999 Öğretim Yılında Afyon Kocatepe Üniversitesine bağlı olarak açılmıştır. Yüksekokul, 17.03.2006 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 5467 Sayılı Kanunla Uşak Üniversitesine bağlanmıştır. Meslek yüksekokulunda 2008 yılında “Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü” kurulmuş, bölüm altında 2011 yılında “Bitki Koruma Programı” açılmıştır. Programa 2012-2013 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alınıma başlanmıştır. Programda eğitim ve öğretime devam edilmektedir. Bitki Koruma Programı bir Doçent, bir Dr. Öğr. Üyesi ve iki Öğretim Görevlisi ile faaliyetlerine devam etmektedir. Bu programda; 2'şer adet uygulama laboratuvarı ve bitki yetiştirme odaları, 50 dekar uygulama alanı ve bir adet 450 msera mevcuttur.



Program faaliyete geçtiğinden beri bitkilerde önemli kayıplara neden olan böcek, akar, nematod, virüs, bakteri, fungus ve yabancı otlar üzerine dersler verilmektedir. Tarım alanlarında çok önemli verim kayıplarına neden olan bu organizmaların tanımları ve bunlara karşı en uygun mücadele yöntemleri, çevre kirliliği, doğal denge ve ekonomi göz önünde bulundurularak öğrencilere uygulamalı olarak öğretilmektedir. 



 


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Münevver KODAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Münevver KODAN
Tarihçe
Meslek yüksekokulunda 2008 yılında “Bitkisel ve Hayvansal Üretim Bölümü” kurulmuş, bölüm altında 2011 yılında “Bitki Koruma Programı” açılmıştır. Programa 2012-2013 Eğitim-Öğretim döneminde öğrenci alınıma başlanmıştır. Programda eğitim ve öğretime devam edilmektedir.
Kazanılan Derece
Bu programdan mezun olacak öğrenciler “Bitki Koruma Teknikeri” unvanına hak kazanacaktır.
Kabul Koşulları
Lise Diploması Merkezi olarak yapılan üniversite yerleştirme sınavı ile yerleştirme.
Üst Kademeye Geçiş
Ön Lisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar, DGS (Dikey Geçiş Sınavı) sınavında başarılı oldukları takdirde Lisans eğitimi veren Fakültelerde eğitim ve öğretimlerini sürdürebilirler.
Mezuniyet Koşulları
İlgili yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde mezuniyet için gerekli tüm dersleri almak (120 AKTS Kredi), aldığı derslerden başarılı olmak koşulu ile devam etmekte olduğu programı en az 2.00 ağırlıklı genel not ortalaması ile tamamlamak ve 30 iş günü staj yapmak zorunludur.
Mezun İstihdam Olanakları
• Tarım ve Orman Bakanlığı ve teşkilatlarında,
• Tarımla ilgili özel sektörlerde (fide, fidan, peyzaj vb.),
• Tarım Kredi Kooperatiflerde,
• Pancar Kooperatiflerinde,
• Belediyelerde,
• Tohumculuk sektöründe,
• Özel tarım işletmelerinde çalışabilir,
• Özel ilaç bayii açabilir.
• Tarım Sektörünün tüm alanlarında kendi işini, işletmesini kurabilir ve özel sektör işletmeleri için teknik danışmanlık yapabilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme yöntemleri ilgili öğretim elemanı tarafından hazırlanan ve Ders Bilgi paketinde yer alan Ders Öğretim Planında tanımlanmıştır. Sınavlar ve ders başarı notları ile ilgili olarak Uşak Üniversitesi Eğitim Öğretim ve Sınav yönetmeliğinin ilgili maddeleri uygulanır.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1086