Sanat Tarihi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği

2010 yılında kurulan bölümümüz, 2012-2013 yılında eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. Eğitim süresi 4 yıl (8 dönem)dir. Bölümüzde Türk-İslam Sanatı, Bizans Sanatı, Batı ve Çağdaş Sanat Anabilim dalları bulunmaktadır. 
Bölüm kadrosunda 2 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi görev yapmaktadır. 

Eğitim süresi 4 yıl (8 dönem)'dır. Bu süreyi başarıyla tamamlayan öğrenciler "Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Lisans Diploması” ile “Sanat Tarihçi” unvanını alırlar.

Mezun olarak Sanat Tarihçi unvanını alan öğrencilerimiz T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak uzman ve uzman yardımcılığı, Müzelerde araştırmacı veya asistanlık, T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde uzman ve uzman yardımcılığı, Belediyelerin Koruma, Uygulama, Denetleme Bürolarında (KUDEB) Sanat Tarihçiliği, yine Belediyelerin kurduğu Kent Tarihi Müzelerinde Sanat Tarihçiliği, kokartlarını almak şartıyla Turist Rehberliği, T.C. Karayollarında, restorasyon şirketlerinde ve çeşitli projelerde Sanat Tarihçisi Danışman, üniversitelerde akademisyenlik gibi görevlerde çalışabilmektedirler. 

Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Elif GÜRSOY
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Semra PALAZ YILDIRIM
Tarihçe
2010 yılında kurulan bölümümüz, 2012-2013 yılında eğitim-öğretim yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim-öğretim faaliyetine başlamıştır. Eğitim süresi 4 yıl (8 dönem)dir. Bölümüzde Türk-İslam Sanatı, Bizans Sanatı, Batı ve Çağdaş Sanat Anabilim dalları bulunmaktadır.
Bölüm kadrosunda 2 Doçent, 2 Doktor Öğretim Üyesi görev yapmaktadır.
Kazanılan Derece
Sanat Tarihi lisans programını 4 yılda (8 dönemde) başarıyla tamamlayan öğrenciler "Uşak Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Lisans Diploması” ile “Sanat Tarihçi” unvanını alırlar.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.

Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans derecesine veya doğrudan entegre üçüncü aşama (doktora) programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programda mevcut olan derslerden (toplam 240 AKTS karşılığı) başarılı olan ve toplam 4.00 üzerinden en az 2.00 puan ortalaması elde eden öğrencilere "Sanat Tarihi lisans diploması" verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak uzman ve uzman yardımcılığı, Müzelerde araştırmacı veya asistanlık, T.C. Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü’nde uzman ve uzman yardımcılığı, Belediyelerin Koruma, Uygulama, Denetleme Bürolarında (KUDEB) Sanat Tarihçiliği, yine Belediyelerin kurduğu Kent Tarihi Müzelerinde Sanat Tarihçiliği, kokartlarını almak şartıyla Turist Rehberliği, T.C. Karayollarında, restorasyon şirketlerinde ve çeşitli projelerde Sanat Tarihçisi Danışman, üniversitelerde akademisyenlik gibi görevlerde çalışabilmektedirler. İlgili kurumlar, zaman zaman Sanat Tarihçisi açığına paralel olarak, ilana çıkmaktadırlar.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler ara sınav, ara çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev veya ikinci ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Her sınav 100 puan üzerinden değerlendirilir. Öğrenciler en azından final sınavlarında 45 puan almakla yükümlüdürler. Bir ders üzerinde (AA), (BA), (BB), (CC) kodlarından birini alan öğrenciler o ders için başarılı sayılırlar. Öğrenciler, her yarı dönem sonunda en fazla iki bütünleme sınavı alabilirler.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1087