Gazetecilik - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 70
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği

Gazetecilik Bölümü, etik değerlere bağlı, araştırmayı ve sorgulamayı içselleştirmiş, okuma ve anlatım yeteneği gelişmiş öğrenciler yetiştirmek amacıyla 2014 yılından beri 4 yıllık lisans eğitimi vermektedir.



Hem teorik hem de uygulamaya yönelik ve interdisipliner bir bakış açısına sahip ders planı çerçevesinde ömür boyu öğrenme amacı ile hareket eden bölümümüz sosyoloji, siyaset bilimi, tarih ve düşünbilim alanından beslenmektedir.


Bölüm Başkanı
Doç. Dr. ÖNDER DENİZ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi DİDEM DENİZ ANAMUR
Tarihçe
Uşak Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne bağlı olan Gazetecilik Bölümü 2013 yılında kurulmuştur.
Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Gazeticilik alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans derecesine veya doğrudan entegre üçüncü aşama (doktora) programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere GAZETECİLİK alanında lisans diploması verilir
Mezun İstihdam Olanakları
Gazetecilik Bölümü'nden lisans diplomasıyla mezun olan öğrenciler, yerel ve ulusal basında, haber ajanslarında gazeteci olarak görev yapabilmektedir. Bölümden mezun olan öğrenciler, kamu ve özel sektör kuruluşlarının basın birimlerinde de görev alabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Bir dönemde her ders için bir vize, bir final ve bir bütünleme sınavı yapılmaktadır. Ders geçme notu CC'dir.
Sınavlar 100 tam not üzerinden veya 100’lük sisteme döndürülecek şekilde değerlendirilir. Bir dersin yarıyıl içi değerlemelerinin türü, atölye, laboratuar, pratik çalışma gibi uygulamaların ağırlıkları dersi veren öğretim elemanı tarafından yarıyılın ilk iki haftası içinde bölüm başkanlığının talebi, birim yönetim kurulunun uygun görmesi halinde öğrencilere duyurulur. Yarıyıl içi değerlendirmelerinin ara sınav ile yarıyıl/yılsonu sınavı veya bütünleme sınavı notunun toplanması sonucunda virgülden sonra iki basamak alınarak dersin başarı ortalaması belirlenir. (2) Yarıyıl sonu sınavı sonucunda başarısız olup bütünleme sınavına giren öğrencinin değerlendirmesinde, yarıyıl sonu sınavı yerine bütünleme sınavı notu değerlendirmeye alınır. (3) Dersin başarı notu, mutlak veya dersin başarı ortalaması esas alınarak bağıl değerlendirme yöntemi kullanarak hesaplanır. Bağıl değerlendirme yöntemi uygulama esasları Senato tarafından belirlenir. Mutlak veya bağıl değerlendirme yöntemi kullanılarak her öğrenciye ilgili öğretim elemanı tarafından başarı derecesini belirten harfle ifade edilen aşağıdaki başarı notları verilir: BAŞARI NOTU KATSAYI YÜZDE veya YÜZLÜK KARŞILIĞI DERECELENDİRME AA 4.00 90-100 MÜKEMMEL BA 3.50 85-89 ÇOK İYİ BB 3.00 75-84 İYİ CB 2.50 70-74 ORTA CC 2.00 60-69 GEÇER DC 1.50 50-59 BAŞARISIZ FF 0.00 49 ve aşağısı BAŞARISIZ DZ 0.00 DEVAMSIZ BAŞARISIZ



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1161