Uşak Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 2015 yılında kurulmuş ve 2015-2016 eğitim-öğretim yılında 60 normal öğretim ve 60 ikinci öğretim olmak üzere toplam 120 öğrenci ile eğitim-öğretime başlamıştır. 2022 yılı itibariyle normal eğitime 15 öğrenci kabul edilmektedir. İlk mezunlarını 2018-2019 öğretim yılında veren Gıda Mühendisliği Bölümünün 2022 yılı itibariyle toplamda 98 mezunu vardır. Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Gıda Mühendisliği Anabilim Dalında Yüksek Lisans programı olup, bu programa devam eden çok sayıda öğrenci bulunmaktadır. Bölüm bünyesinde 3 doçent, 2 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi olmak üzere 6 akademik personel bulunmaktadır.
Lisans öğrencilerimize ilk dört dönem ağırlıklı olarak temel bilimler ve mühendislik dersleri verilirken, sonraki dönemlerde ihtisas gerektiren konuları içeren alana özgü dersler verilmektedir. Gıda Mühendisliği öğretim üyelerinin çok sayıda bilimsel proje deneyimleri vardır. Proje deneyimi kazandırmak veya bilgi birikimini artırmak amacıyla ilgili ve istekli öğrencilerimize bilimsel projelerde çalışma imkanı tanınmaktadır.
Bölümde, öğretim üyelerinin bilimsel çalışmalarını yürütebileceği, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin ise tez çalışmalarını, bitirme ödevlerini ve ders uygulamalarını gerçekleştirebileceği 4 adet laboratuvar bulunmaktadır. Söz konusu laboratuvarlarımız Enstrümental Analiz, Gıda Teknolojileri, Biyoteknoloji ve Gıda Mikrobiyolojisi laboratuvarı olarak adlandırılmıştır. Laboratuvarlarımız, kapiler elektroforez, yüksek basınç sıvı kromatografisi (HPLC), otomatik yağ ekstraksiyon cihazı, protein tayin cihazı, renk tayini cihazı ve çeşitli etüv ve inkübatörler vb olmak üzere temel eğitim ve araştırma amaçlı cihazlarla donatılmıştır.
Gıda Mühendisliği programında bitirme tezlerine çok önem verilmektedir. Bu çalışmaların özgün olmasına dikkat edilmektedir. Tamamen bilimsel çerçevede oluşturan tezlerle ilgili çalışmaların sempozyum, konferans gibi bilimsel ortamlarda sunulması, ulusal veya uluslararası dergilerde yayınlanmak üzere makale haline dönüştürülmesi sağlanmaktadır. Dolayısıyla, öğrenciler bilimsel rapor oluşturma, bir araştırmayı yürütme gibi konularda deneyim kazanmış olurlar.
Gıda Mühendisliği Bölümü'nü tercih eden öğrenciler, 7 dönem derslerini tamamladıktan sonra gereken şartları sağlamaları (8. dönemden önceki bahar dönemi derslerinden devam almış olmak, en fazla 15 AKTS'lik dersten başarısız olmak ve zorunlu stajlarını tamamlamış olmak) koşuluyla 8. dönemlerinde yalnızca işletmelerde mesleki eğitim (İME) dersini alarak mezun olabilmektedir. İME, 14 hafta boyunca kesintisiz ve tam zamanlı olarak işletmede yapılan ve %80 devam zorunluluğu olan bir derstir. Böylece, öğrenciler mezun olmadan önce sahada deneyim kazanarak, iş hayatına uyum sağlarlar.