İngiliz Dili ve Edebiyatı - Programı Bilgileri   
Dili İngilizce
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 70
Staj Durumu Yok
Program İçeriği

Program; İngiliz dil, edebiyat ve kültür araştırmalarını içerir. İngiliz edebiyatı eserleri, akımları ve kuramları yakından incelenmekle birlikte, klasik filoloji kalıplarından çıkarak dili bütün bileşenleriyle kapsamlı bir şekilde ele almak hedeflenmektedir. Kitle iletişimi, yazınsal dil çözümlemesi, dilbilim, çeviri, dil-kültür ilişkisi, eleştiri kuramları ve kültürel çalışmaları da içeren bir program amaçlanmaktadır.


Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Sadenur Doğan Aslantatar
Tarihçe
Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Uşak Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi bünyesinde 2547 sayılı kanun 2880 sayılı kanunla değişik 7/d-2 maddesi uyarınca, 28.04.2010 tarihli Yükseköğretim Kurulu Toplantısı kararı ile açılması kabul edilmiştir. Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü;

Alman Dili ve Edebiyatı
Amerikan Kültürü ve Edebiyatı
Fransız Dili ve Edebiyatı
İngiliz Dili ve Edebiyatı
Rus Dili ve Edebiyatı

Anabilim Dallarından oluşmaktadır.
Kazanılan Derece
Bölümdeki dersleri başarıyla tamamlayan öğrencilere "İngiliz Dili ve Edebiyatı Lisans Diploması" verilir.
Kabul Koşulları
1) Lise Diploması,
2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans derecesine veya doğrudan entegre üçüncü aşama (doktora) programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Bu programda mevcut her dersi başarıyla tamamlayan (toplam 240 AKTS karşılığı) ve 4.00 genel ortalaması üzerinden 2.00 not ortalaması elde öğrencilere İngiliz Dili ve Edebiyatı alanında lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımızdan Formasyon Eğitimini tamamlayanlar, KPSS ‘den gereken puanı almaları durumunda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından İngilizce Öğretmeni olarak atanabilirler veya özel okullarda çalışabilirler. Özel sektörde çeşitli alanlarda iş imkanı bulabilirler. Lisansüstü eğitimine devam eden adaylar üniversitelerde veya çeşitli kurumlarda araştırmacı veya öğretim elemanı olarak çalışabilirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler dönem içi bir vize sınavı ve dönem sonu bir final sınavına tabii tutulurlar.
Mutlak veya bağıl değerlendirme yöntemi kullanılarak öğrenciye ilgili öğretim elemanı tarafından başarı derecesini belirten harfle ifade edilen aşağıdaki başarı notları verilir:
Başarı notu Katsayı Yüzde veya yüzlük karşılığı
AA 4.00 90-100
BA 3.50 85-89
BB 3.00 80-84
CB 2.50 75-79
CC 2.00 70-74
DC 1.50 65-69
DD 1.00 60-64
FD 0.50 50-59
FF 0.00 0-49
DZ 0.00 Devamsız
YT — Yeterli
YZ — Yetersiz
AA, BA, BB, CB, CC ve YT notları şartsız başarılı notlardır. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. DC veya DD notu alan öğrencinin bu derslerden başarılı olabilmesi için genel not ortalamasının en az 2.00 olması gerekir. FD, FF, DZ ve YZ olan dersler başarısız olup, açıldıkları ilk yarıyılda tekrar edilir. Genel not ortalaması 2.00’yi sağlayamayan öğrenciler şartlı başarılı sayılan DC ve DD notu olan dersleri döneminde tekrar alırlar.
DV (Devam Eden Çalışma) tez, bitirme ödevi ve yıllık uygulanan derslerde kullanılır. DZ notu ise devamsız öğrenciler için kullanılır.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1177