Ekonometri - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Ekonometri Bölümü, Ekonometi, Yöneylem ve İstatistik Anabilim dallarından oluşur.  Ekonometrinin temel amacı, çeşitli iktisadi sorunları analiz etmek ve en uygun iktisadi kararların alınmasını sağlamaktır. Bu anlamda bölümde ekonomi alanından elde edilen verileri  matematik, istatistik ve yazılımlar kullanarak analiz eder, yorumlar ve öngörüde bulunma becerileri kazandırılır.  

Ekonometri bölümünden mezun olan öğrenciler; Kalkınma Bakanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hazine Müsteşarlığı, Ekonomi Bakanlığı, tüm bankaların ve bakanlıkların araştırma birimleri, sigorta ve araştırma şirketlerinde çalışabilecekleri gibi bunlara ek olarak iktisatçıların istihdam edildiği her iş kolunda iş bulma olanağına sahiptirler.

Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Yrd.Doç.Dr. Murat GÜNDÜZ
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Yrd.Doç.Dr. Barış KAKİ
Tarihçe
Kazanılan Derece
Programdaki (toplam 240 AKTS) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere EKONOMETRİ alanında lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans derecesine veya doğrudan entegre üçüncü aşama (doktora) programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DC, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 240 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Ekonometri bölümünü bitiren öğrenciler; Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Merkez Bankası, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), Hazine Müsteşarlığı, Dış Ticaret Müsteşarlığı, tüm bankaların ve bakanlıkların araştırma birimleri, sigorta ve araştırma şirketlerinde çalışabilecekleri gibi bunlara ek olarak iktisatçıların istihdam edildiği her iş kolunda iş bulma olanağına sahiptirler.
Ölçme ve Değerlendirme
AA 4.00 90-100 MÜKEMMEL BA 3.50 85-89 ÇOK İYİ BB 3.00 75-84 İYİ CB 2.50 70-74 ORTA CC 2.00 60-69 GEÇER DC 1.50 50-59 BAŞARISIZ FF 0.00 49-0 BAŞARISIZ DZ 0.00 DEVAMSIZ BAŞARISIZ



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1201