Sosyal Hizmet - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği

Sosyal hizmet bölümü öğrencilerine eğitim
öğretim süresi boyunca  sosyal hizmet
bilgi, değer ve becerilerini bütünleştirerek, toplumun tüm ihtiyaç gruplarına  kırsal ve kentsel ortamlarda  toplum refahını sağlamak yönelik kamu ve özel
sektör ile  sivil toplum örgütlerinde
düzenleyici, planlayıcı, eğitici ve araştırıcı niteliğe sahip meslek elemanı olarak
yetiştirilmeleri amaçlanmaktadır. 

Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Cemile Zehra KÖROĞLU
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör. Bilgesu ÇÜM
Tarihçe
Bölümümüz 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılında öğrenci alımına başlamış olup normal öğretim ile eğitim öğretime devam etmektedir. Bölümümüz kapsamında Lisansüstü Eğitim Enstitüsü bünyesinde Sosyal Hizmet Yönetimi tezli yüksek lisans programı mevcut olup; 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılından bu yana öğrenci kabul etmektedir.
Kazanılan Derece
Sosyal Hizmet, Lisans
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler yüksek lisans programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Uşak Üniversitesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde öngörülen şartları yerine getirmiş olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümümüzden mezun olanlar, sosyal çalışmacı unvanını almaktadırlar. Türkiye’de henüz sosyal hizmet alanında yeterli sosyal çalışmacı bulunmamaktadır. Alandaki bu açık mezunlarımızı avantajlı konuma getirmektedir. Mezunlarımız, başta özel ve kamu olmak üzere birçok alanda istihdam edilebilmektedirler. Başta Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri olmak üzere, sağlık, özel eğitim, gençlik, sosyal güvenlik, sosyal yardım, sivil toplum kuruluşları vb. birçok alanda görev yapabilmektedirler. Ayrıca mezunlarımız, koruyucu aile hizmetleri, aile danışmanlığı, yaşlı bakım ve huzur evleri, rehabilitasyon merkezleri gibi kurumlarda hizmet vermekte ve üniversitelerin ilgili bölümlerinde görev alabilmektedirler.

Ölçme ve Değerlendirme
Sınavlar; ara sınavlar, final ve bütünleme sınavlarından oluşur. Sınavlar dışında quiz, proje, ödev araştırma ve öğretim elemanının uygun gördüğü diğer faaliyetler yapılabilir. Bu faaliyetlerin sayısı ve ders notuna katkısı öğretim elemanı tarafından ders plânında belirtilir. Sınavlar; yazılı, sözlü, hem yazılı ve hem sözlü veya uygulamalı olarak yapılabilir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir ve sistem tarafından harf notuna dönüştürülür. Başarı notu, final sınavı katkısının %50’nin altına düşmeyecek şekilde ara sınav ve diğer faaliyetlerin öğretim üyesinin belirlediği % oranlar alınarak hesaplanır. Harf notu sınırları öğretim üyesi tarafından belirlenir. Öğrencinin, bir dersten başarılı sayılabilmesi için en az CC harf notu alması gerekir.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1202