İslami İlimler - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 125
Staj Durumu Yok
Mezuniyet Unvanı Pedagojik formasyon derslerini almıştır.
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği
Bu programda İslami İlimler alanındaki temel bilgilenmeyi sağlayacak zorunlu dersler yanında, geniş kapsamlı seçmeli dersler yelpazesi de bulunmaktadır. Bu dersler ilmî disiplinler arasında koordinasyonu sağlayıcı bir anlayışla planlanmıştır. Genellikle projeye dayalı dersler olarak tasarlanan seçmeli dersler, öğrencilerin ilgi, istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni gelişme ve ihtiyaçlara bağlı olarak çoğaltılabilecektir.
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi SALİHA ESEN
Tarihçe
Uşak Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi T.C YÜKSEKÖĞRETİM KURULU BAŞKANLIĞININ 18/01/2012 Ve 002925 Sayılı Kararı İle Açılmıştır. İslami İlimler Programında Normal Öğretim ve İkinci Öğretim Programları uygulanmaktadır. 3 Ana Bölüm 11 Ana Bilim Dalı 26 Bilim Dalı İle 2013-2014 Akademik Öğretim Yılında Öğrenci Alarak Öğretim Hayatına başlamıştır.
Kazanılan Derece
Bu bölüm, yüksek öğretimde İslami İlimler alanında 240 AKTS kredilik birinci aşama derece sistemine tabidir.

Program başarılı bir şekilde tamamlanıp, program yeterlilikleri sağlandığında İslami İlimler alanında Lisans derecesine sahip olunur.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.

Programımıza yatay ve dikey geçişle de öğrenci kabul edilmektedir. Yatay ve dikey geçiş koşulları için:
https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/190623
https://kms.kaysis.gov.tr/Home/Goster/190622
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans derecesine veya doğrudan entegre üçüncü aşama (doktora) programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Dereceyi alabilmek / programı tamamlamak için akademik yıl sonunda yapılması gereken veya programın tamamlanmasını müteakip özel bir dönem sonu sınavı veya final sınav dönemi yoktur. Bununla birlikte, her yarıyıl sonunda genellikle dönemin hemen bitişini müteakip iki hafta süreli dönem sonu sınavları vardır. Buna ek olarak, öğrencinin bir proje çalışması sonunda hazırlayacağı Bitirme Çalışması ve bu çalışmasına yönelik sözlü tez sunumu yapması da (6. veya 7. yarıyılda) istenmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Öğrencilerimiz, Türkiye'deki İlahiyat fakülteleri diplomasına denk İslâmî İlimler Fakültesi diplomasını alacaklardır. Mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığı’nın çeşitli kademelerinde ve Diyanet İşleri Başkanlığı teşkilâtının her kademesinde, Türkî Cumhuriyetlerde, Balkanlarda ve Türk vatandaşlarının bulunduğu diğer bütün ülkelerde din görevlisi veya din eğitimcisi olarak görev yapabilecek; örgün ve yaygın din eğitimi alanlarında ülkemizin ve vatandaşlarımızın ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunacaklardır. Ayrıca öğrencilerimiz sahip olacakları yüksek seviyedeki dil eğitimi ile daha pek çok alanda iş imkânı bulabileceklerdir.
Ölçme ve Değerlendirme
Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Yarıyıl sonu sınavından en az 60 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Ayrıca derslere giren öğretim üyelerinin tercihine bağlı olarak öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1311