İşletme Yönetimi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 50
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
           1995-1996 Eğitim-Öğretim Yılında İşletmecilik Programı açılmıştır.

           2009-2010 Eğitim-Öğretim Yılında İşletme Yönetimi (İ.Ö) Programı açılmıştır.

           İş yaşamında, çevresi ile uyum sağlayan, analiz yeteneğine sahip ara kademe yöneticilere ihtiyacı vardır. Bu programın amacı da; işletmelerin ve sektörün ihtiyacı olan piyasa isteklerine cevap verecek, üretim ve hizmet faaliyetlerini verimli bir şekilde yürütecek, görev aldığı işletmede işletmecilikle ilgili problem ve fırsatları tanıyabilen öğrenciler yetiştirmektir.

           Mezunlar iş yaşamı ilgili tüm özel ve kamu üretim ve hizmet sektöründe iş bulabilmektedirler. Bu bağlamda bankalar, şirketler, sivil toplum örgüleri gibi kurum ve kuruluşlar sayılabilir.

Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Volkan TURAN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Volkan TURAN
Tarihçe
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü İşletme Yönetimi Programı değişen ve küreselleşen iş dünyasının ve kamunun gereksinim duyduğu, profesyonel orta kademe yöneticilerinin yetiştirilmesi ihtiyacı doğrultusunda, eğitim ve öğretimine devam etmektedir.
Kazanılan Derece
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere kendi alanlarında ön lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, öğrenim gördükleri alanda veya ilgili bir alanda lisans derece programlarına başvurabilir ve bu programlara merkezi, ülke genelinde yapılan bir Dikey Geçiş Sınavı ile erişim sağlayabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere bağlı bulundukları programın ilişkili olduğu alanda ön lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere bağlı bulundukları programın ilişkili olduğu alanda ön lisans diploması verilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Öğrenciler dönem içerisinde en az bir ara sınavı, bir dönem sonu sınavına girmektedirler. Dönem sonu sınavlarında başarısız durumda oldukları dersleri için bütünleme sınavlarına alınan öğrencilerden normal öğretim döneminin sonunda tek dersten başarısız oldukları görülenlere ayrıca tek ders sınavına girme olanağı sağlanmakta ve mezun olmaları beklenmektedir.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1336