Yerel Yönetimler - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 60
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

2002-2003 eğitim öğretim yılında mahalli idareler programı açılmıştır. 2004-2005 eğitim öğretim yılında mahalli idareler programının adı yerel yönetimler olarak değiştirilmiştir. 2012-2013 eğitim öğretim yılında yerel yönetimler ikinci öğretim programı açılmıştır.

Yerel yönetimler yapıları ve sundukları hizmetler açısından halka en
yakın yönetim birimleridir. Küreselleşme sürecinde kamusal hizmetlerin
önemli bir kısmının yerel yönetimlere aktarılması bu alanda eğitimli iş
gücü ihtiyacını arttırmaktadır. Yerel Yönetimler Önlisans Programı da
artan bu ihtiyacı karşılamaya yönelik olarak yaşam boyu ve kendi kendine
öğrenme becerisini kazanmış yerel yönetimlerde çalışabilecek personel
yetiştirmek amaçlamaktadır.

Tarihçe
2002-2003 Eğitim Öğretim Yılında Mahalli idareler Programı Açılmıştır. 2004-2005 Eğitim Öğretim Yılında Programın Adı Yerel Yönetimler Olarak Değiştirilmiştir. 2012-2013 Eğitim Öğretim Yılında Yerel Yönetimler İÖ Programı Açılmıştır.
Kazanılan Derece
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere kendi alanlarında ön lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, öğrenim gördükleri alanda veya ilgili bir alanda lisans derece programlarına başvurabilir ve bu programlara merkezi, ülke genelinde yapılan bir Dikey Geçiş Sınavı ile erişim sağlayabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere bağlı bulundukları programın ilişkili olduğu alanda ön lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölümde mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere, bağlı oldukları bölümün türüne göre alanlarında ön lisans diploması verilir.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 50 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Öğrenciler dönem içerisinde en az bir ara sınavı, bir dönem sonu sınavına girmektedirler. Dönem sonu sınavlarında başarısız durumda oldukları dersleri için bütünleme sınavlarına alınan öğrencilerden normal öğretim döneminin sonunda tek dersten başarısız oldukları görülenlere ayrıca tek ders sınavına girme olanağı sağlanmakta ve mezun olmaları beklenmektedir.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1338