Elektronik Teknolojisi (İ.Ö.) - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Endüstride kullanılan elektrik, analog-sayısal elektronik, mikrobilgisayar ve otomasyon unsurlarını barındıran sistem ve donanımları tanıyan, özelliklerini bilen, bilgisini endüstriyel sistem ve donanımlara uygulayabilen, bakım ve onarımlarını yapabilen, programlanabilir cihazları kullanabilen teknik elemanların yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

Matematik, fen bilimleri ve alanları ile ilgili konularda yeterli alt yapıya sahip, alanında edindiği temel düzeydeki bilgi ve becerileri kullanarak verileri yorumlayabilen ve değerlendirebilen, sorunları tanımlayabilen, mesleki plan ve projeleri gerçekleştiren ve çözüm önerileri geliştirebilen bireyler yetiştirmek. 
Alanı ile ilgili uygulamalarda karşılaştığı öngörülmeyen problemlere çözüm üretebilen, çalışma guruplarında sorumluluk alabilen veya bireysel çalışabilme becerisine sahip, etkili iletişim kurabilen ve alanındaki yenilikleri takip edebilecek düzeyde bir yabancı dil bilgisine sahip Analog ve sayısal elektronik devreler üzerinde temel analiz ve tasarım yapabilen, elektronik modülleri kullanabilen , Elektronik cihazların bakım, arıza ve ölçümlerini yapabilen,Elektrik ve elektronik devre tasarım-simülasyon yazılımlarını kullanabilen, Mikrobilgisayar sistemlerinin yapısını ve programlamasını yapabilen ,Kontrol ve Kumanda sistemleri ile Programlanabilir Denetleyicileri tanıyan ve kullanabilen, Mekanik sistemlerin sürülmesinde uygun elektrik motorlarını ve motor sürücülerini seçebilen Hidrolik ve pnömatik devre ve elemanlarını tanıyan Toplam kalite felsefesini benimsemiş ve ilgili kurumsal süreçlere destek verebilen Mesleği ile ilgili etik, sağlık ve emniyet tedbirlerini gözeten teknik elemanlar yetiştirmek. 
Ayrıca; tarihi ve toplumsal değerlere saygılı, sosyal sorumluluk sahibi, evrensel, toplumsal ve mesleki etik bilincine sahip, yaşam boyu öğrenmenin gerekliliği bilinci ile bilim ve teknolojideki gelişmeleri izleyen ve kendini sürekli yenileyen, iş güvenliği, işçi sağlığı ve çevre koruma bilgisi ve bilincine sahip, sanayi ve hizmet sektöründe yapılan işleri yerinde takip ederek mesleğine yönelik uygulama becerisine sahip bireyler yetiştirmektir.

Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Süleyman Anıl YÜCESOY
Tarihçe
Elektronik Teknolojisi Programı, elektroniğin sanayide kullanımının temel ilkelerini ve uygulamada nasıl gerçekleşeceğini açıklayan bir alandır. Bu bölümün amacı, temel elektronik konusunda yeterli bilgiye sahip, sanayide kullanılan elektronik sistem ve donanımı tanıyan, özelliklerini bilen ve bu bilgiyi endüstriyel sistem ve donanıma uygulayabilen eleman yetiştirmektir.
Kazanılan Derece
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere elektronik teknolojisi alanında ön lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, öğrenim gördükleri alanda veya ilgili bir alanda lisans derece programlarına başvurabilir ve bu programlara merkezi, ülke genelinde yapılan bir Dikey Geçiş Sınavı ile erişim sağlayabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere elektronik teknolojisi alanında ön lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Gerek kamu gerekse de özel sektörde aşağıdaki alanlarda çalışabilecekleri gibi, kendi işlerini de kurabilirler.
Ses sistemleri, salon, stüdyo ve meydanların seslendirilmesi
Teknik servisler, bakım-onarım birimleri
Elektrik-elektronik montaj ve demontaj işleri
Mikrokontrolör programlama
Güç elektroniği
Elektrik-elektronik cihaz imalat fabrikaları
Elektronik tasarım büroları
Kontrol sistemleri
Güvenlik sistemleri
Tıp elektroniği
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, uygulama, ara sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1344