Diş Hekimliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 5
Azami Süresi (Yıl) 8
Kontenjanı 100
Staj Durumu Var
Mezuniyet Unvanı Diş Hekimi unvanı ile bu diplomayı almaya ve kanunların verdiği yetkileri kullanmaya hak kazanmıştır.
ÖSYM Tipi SAY
Program İçeriği

              



Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 7 Ekim 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması yönündeki teklif Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında kabul edilmiş ve 2016-2017 eğitim öğretim yılında öğrenci alınması yönündeki teklif Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında kabul edilerek eğitim ve öğretime başlamış olup, 30 Mart 2016 tarihinden itibaren hasta kabul etmeye başlamıştır.  Halen 5 sınıfta 499 lisans öğrencisi ile 55 uzmanlık öğrencisine eğitim ve öğretim hizmeti vermektedir.



Yenilenen binası ile hasta kapasitesini artırmayı hedefleyen Diş Hekimliği Fakültemiz; Uşak Vali Konağı yanında bulunan 4636 m2 kapalı kullanım alanına sahip olan  1 binadan oluşmaktadır. Bu binada, 10 adet klinik (toplam 90 diş üniti), 2 adet müdahale odası (5 diş üniti), 1 adet engelli kliniği (1 ünit), 1 adet adli birim muayene kliniği (1 diş üniti), 3 adet öğrenci kliniği (33 ünit), 1 adet panoromik röntgen cihazı, 2 adet periapikal röntgen cihazı,1 adet tomografi cihazı, 1 adet preklinik laboratuvarı, 1 adet simülasyon laboratuvarı, 1 adet bilgisayar laboratuvarı (Tıp Fakültesi), 1 adet merkezi sterilizasyon birimi, seminer ve konferans salonu, yemekhane, 2 adet derslik (90 kişilik), personel ve hasta otoparkları, yeşil alanlar, kantin vb. fiziki imkanları ile günlük yaklaşık 300-450 hastaya hizmet imkânı sağlanmakta olup; kuruluş tarihinden bu yana tedavi gören toplam hasta sayısı 200.000’i bulmaktadır.



   Fakültemiz, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin Diş Hekimliği Fakültelerinin eğitim amacı ile kurduğu ADEE’ye (Association for Dental Education in Europe) 2019 yılından itibaren üyeliğini sürdürmektedir. Eğitim programımız hem ulusal hem de uluslararası yetkinlikler dikkate alınarak hazırlanmıştır.  



Modern diş hekimliğinin tüm olanaklarını kullanarak ağız ve diş hastalıklarının tanı ve tedavilerini en iyi şekilde sağlayan, hastalarımıza etik ilkelerden ödün vermeden, hasta haklarına saygı duyarak, kaliteli ağız ve diş bakımı sunan, tüm çalışanlarına sürekli gelişim fırsatları sunarak aynı zamanda konusunda uzman diş hekimleri yetiştiren, İlerici, yenilikçi, başarılı, tıbbi açıdan yeterli donanıma sahip diş hekimleri ile sürekli gelişen ve iyileştirilen muayene ve tedavi hizmetleri sunan ve uluslararası düzeyde tanınan bir Diş Hastalıkları Hastanesi olma vizyonuna sahip olan Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, muayene ve tedavi hizmetlerinde; hasta memnuniyetine yönelik, sürekli gelişerek iyileşen sağlık hizmeti sunmaya kendini adamış bulunmaktadır. Bu amaca ulaşabilmek için hizmetlerin her aşamasında en yüksek kaliteyi güvence altına alacak etkin bir kalite sisteminin kurulması ve sürekliliğinin sağlanmasını amaç edinmiştir.



 



 


Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Bengisu YILDIRIM
Tarihçe
Uşak Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, 7 Ekim 2013 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile kurulmuştur. 2016-2017 eğitim-öğretim yılında öğrenci alınması yönündeki teklif Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında kabul edilmiş ve 2016-2017eğitim öğretim yılında 62 öğrenci ile eğitim ve öğretime başlamış olup, 30 Mart 2016 tarihinden itibaren hasta kabul etmeye başlamıştır. Yıllardır Uşak Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu olarak kullanılmakta olan binanın zemin katında hizmet vermeye başlayan fakülte kliniğinin yoğun talep görmesi ve eğitim öğretim faaliyetlerine başlanacak olması nedeniyle bina genel özellikleri bozulmadan yenilenerek tamamen Diş Hekimliği Fakültesine tahsis edilmiş olup, kapasite artırımıyla daha fazla sayıda hastaya tedavi olanağı sağlamaya çalışmaktadır.

Yenilenen binası ile hasta kapasitesini arttırmayı hedefleyen Diş Hekimliği Fakültemiz; Uşak Vali Konağı yanında bulunan 4636 m2 kapalı kullanım alanına sahip olan  1 binadan oluşmaktadır. Bu binada, 10 adet klinik (toplam 90 diş üniti), 2 adet müdahale odası (5 diş üniti), 1 adet engelli kliniği (1 ünit), 1 adet adli birim muayene kliniği (1 diş üniti), 3 adet öğrenci kliniği (33 ünit), 1 adet panoromik röntgen cihazı, 2 adet periapikal röntgen cihazı,1 adet tomografi cihazı, 1 adet preklinik laboratuvarı, 1 adet simülasyon laboratuvarı, 1 adet bilgisayar laboratuvarı (Tıp Fakültesi), 1 adet merkezi sterilizasyon birimi, seminer ve konferans salonu, yemekhane, 2 adet derslik (90 kişilik), personel ve hasta otoparkları, yeşil alanlar, kantin vb. fiziki imkanları ile günlük yaklaşık 200 – 250 hastaya hizmet imkânı sağlanmakta olup; kuruluş tarihinden bu yana tedavi gören toplam hasta sayısı 200.000’i bulmaktadır.
Kazanılan Derece
Diş Hekimliği, Yüksek Lisans

Tek aşamalı bir programdır. Müfredattaki tüm dersleri başarıyla tamamlayan mezunlara Diş Hekimliği Yüksek Lisans Derecesi (birinci aşama ve yüksek lisans) verilir.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans derecesine veya doğrudan entegre üçüncü aşama (doktora) programlarına başvurabilirler. Ayrıca ÖSYM tarafından yapılan diş hekimliğinde uzmanlık sınavından başarılı olanlar diş hekimliğinde uzmanlık eğitimine başlayabilir.
Mezuniyet Koşulları
Diş Hekimliği eğitim-öğretim programının öngördüğü bütün dersleri, bu yönetmelik hükümlerine göre başarı ile tamamlamak, bitirme tezini tamamlamış olmak ve varsa diğer mezuniyet koşullarını yerine getirmek.
Beş yıllık diş hekimliği eğitim-öğretim programının öngördüğü 300 AKTS'lik toplam kredi miktarını tamamlamak.
En az 2.00 genel akademik ortalamayı sağlamak ve üniversite ile ilişiği kesilmemiş olmak.
Mezun İstihdam Olanakları
Diş Hekimleri, serbest çalışabilecekleri gibi bir devlet kuruluşunda da görev alabilirler. Muayenehane açacak bir diş hekiminin önce Türk Tabipler Odasına başvurması, Sağlık Bakanlığından muayenehane açma izni alması ve durumu Maliye ve Gümrük Bakanlığına bildirmesi gerekmektedir. Resmi ve özel hastanelerde veya dispanserlerde çalışmak isteyen diş hekimleri ilgili kurumlara başvurur.
Ölçme ve Değerlendirme
Yıllık dersler için 2 ara sınav ve 1 final sınavı ve bir dönemlik dersler için 1 ara sınav 1 final yapılır.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1426