Özel Eğitim Öğretmenliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. İlker UĞULU
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör.Dr. Mehmet Gürbüz
Tarihçe
Uşak Eğitim Fakültesi 2809 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Hakkında 41 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulüne Dair Kanunun 18- (2837/23) Ek Maddesi uyarınca Afyon Kocatepe Üniversitesi bünyesinde kurulmuştur. Fakültemiz eğitim-öğretime 1993-1994 eğitim-öğretim yılında başlamıştır. Fakültemiz 01.03.2006 tarih ve 5467 sayılı kanunla kurulan Uşak Üniversitesi Eğitim Fakültesine dönüştürülmüştür.

Fakülte bünyesinde Özel Eğitim Bölümü 19/02/2014 tarihli YÖK kararı ile açılmıştır. Özel Eğitim Bölümü bünyesinde yer alan anabilim dalları şunlardır:
1) Zihin Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı
2) İşitme Engelliler Eğitimi Anabilim Dalı
3) Özel Yetenekliler Eğitimi Anabilim Dalı
4) Otizm Spektrum Bozukluğu Eğitimi Anabilim Dalı


Özel Eğitim Bölümü'nde Özel Eğitim Öğretmenliği programı 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı normal öğretim programıyla öğrenci almaya başlamıştır.
Kazanılan Derece
Programı başarıyla tamamlayan öğrencilere öğretmenlik mesleği alanında lisans diploması verilmektedir.
Kabul Koşulları
1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans derecesine veya doğrudan entegre üçüncü aşama (doktora) programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet Şartları Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 100 üzerinden en az 70 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Eğitimi alanında lisans diploması verilir.
Mezun İstihdam Olanakları
Özel Eğitim Öğretmenliği programı mezunları "Özel Eğitim Öğretmeni" unvanı ile Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarına Özel Eğitim Öğretmeni olarak atanmaktadırlar. Ayrıca mezunlarımız özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri, danışmanlık merkezleri gibi sektörlerde, eğitsel materyal geliştiren işyerlerinde, üniversitelerin akademik kadrolarında görev alabilmektedirler.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara sınav, yarıyıl içi çalışma (proje, seminer, kısa sınav, ödev, veya ikinci bir ara sınav) ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40 ve yarıyıl sonu sınavının katkısı % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 70 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten (AA),(BA),(BB),(CB) ve (CC) harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Mezuniyet Şartları Programda mevcut olan (toplam 240 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 100 üzerinden en az 70 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere Özel Eğitim Öğretmenliği lisans diploması verilir



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1502