Gıda Teknolojisi - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 30
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği

Gıda Teknolojisi programı Uşak Üniversitesi Eşme Meslek yüksekokulunda  2021 yılında kurulmuştur. Gıda teknolojisi programı; gıda hammaddesi işleyen küçük, orta ve büyük ölçekli işletmelerde üretim biriminin kalite kontrol ve üretim departmanlarında yöneticilere yardımcı olacak, ara insan gücü yetiştirmeyi veya kendi işyerini açıp çalıştırabilecek uzman kişiler yetiştirmeyi amaçlamaktadır.



 


Bölüm Başkanı
Dr. Öğr. Üyesi Yasemin ÇELEBİ
Tarihçe
Eğitim-öğretim faaliyetlerine 2021-2022 öğretim yılında ‘Gıda Teknolojisi Programı’ adı altında başlamıştır.
Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Gıda Teknolojisi Diploması" alırlar.
Kabul Koşulları
YÖK’ün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından TYT puanı ile belirlenir.
Üst Kademeye Geçiş
Dikey Geçiş Sınavıyla; Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği, Aile ve Tüketici Bilimleri Öğretmenliği, Beslenme ve Diyetetik, Biyokimya, Kimya, Tarımsal Genetik Mühendisliği, Gıda Mühendisliği ve Ziraat Fakültelerine geçiş yapabilmektedirler. Ayrıca Açık Öğretim Fakültesi İşletme ve İktisat Programlarına kayıt yaptırıp, bir yıl intibak programından sonra üçüncü sınıftan devam edebilmektedirler.

Mezuniyet Koşulları
Öğrenciler programdan mezun olabilmek için 120 AKTS kredilik dersleri başarı ile tamamlayıp mesleği ile ilgili alanlarda 30 iş gününü kapsayan yaz stajlarını yapmak zorundadır.
Mezun İstihdam Olanakları
Gıda Teknikeri unvanı ile gıda endüstrisi ile ilgili kamu ve kuruluşlarında, Tarım ve Orman Bakanlıklarında, İl Sağlık Müdürlüklerinde, gıda kontrol laboratuvarlarında, belediyelerde, özel sektörde gıda üreten fabrikalarda ve laboratuvarlarında, hazır yemek sektöründe teknik eleman olarak çalışabilir veya kendiniz gıda ile ilgili işletme kurarak çalışabilirsiniz.
Ölçme ve Değerlendirme
Öğrenciler her ders için ara ve yarıyıl sonu sınavlarına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınavın katkısı %40, yarıyıl sonu sınavının katkısı %60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Yarıyıl sonu sınavından en az 45 puan alma zorunluluğu vardır. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenciler o dersi başarmış sayılırlar. Ayrıca, bir yarıyıla ait not ortalaması en az 2.00 olan öğrenciler, DC harf notu aldıkları derslerden de başarılı sayılır. Öğrenciler, her yarıyılın sonunda, o yarıyıla ait en çok iki dersten bütünleme sınavına girebilirler.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=1512