Türkçe Öğretmenliği - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 50
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi SÖZ
Program İçeriği

Kuruluşu: 1995-1996 Öğretim yılından itibaren öğrenci kabul etmeye başlayan Türkçe Eğitimi Bölümü, ilk mezunlarını da 1998-1999 öğretim yılında vermiştir. Halen lisans düzeyinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Bölümümüzde normal öğretim yapılmakta olup 206 aktif öğrenci öğrenim görmektedir. 

Kuruluş Amacı: Türkçe Eğitimi Bölümünün temel amacı, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda ülkesine, milletine gönülden bağlı, millî değerlerini koruyup yaşatmayı amaç edinmiş, özellikle Türk dilini koruyup geliştirmeyi amaçlayan, bulunduğu çağın değerlerini kavramış, nitelikli, ahlâklı, özverili, idealist öğretmenler yetiştirmektir.

Akademik Yapılanma: Bölümümüzde 2 profesör, 3 doçent, 2 öğretim görevlisi ve 5 araştırma görevlisi olmak üzere 12 öğretim elemanı görev yapmaktadır.

Öğrenci Kabulü: Lisans Yerleştirme Sınavı Türkçe Sosyal 2 puan türüyle öğrenci kabul etmektedir.

İstihdam Alanları: Mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında Türkçe öğretmeni olarak görev almakta, ayrıca Devlet Arşivleri, TRT ve basın gibi değişik sektörlerde istihdam edilebilmektedir.

Bölüm Başkanı
Prof. Dr. Barış METİN
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Dr. Öğr. Üyesi Salih GÜLERER
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör.Dr. Mustafa ULUTAŞ
Tarihçe
1995-1996 Öğretim yılından itibaren öğrenci kabul etmeye başlayan Türkçe Eğitimi Bölümü, ilk mezunlarını da 1998-1999 öğretim yılında vermiştir. Halen lisans düzeyinde eğitim ve öğretim faaliyetlerine devam eden Bölümümüzde normal öğretim yapılmaktadır.
Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Türkçe Öğretmenliği alanında Lisans Diploması" derecesi alırlar.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans derecesine veya doğrudan entegre üçüncü aşama (doktora) programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Mezuniyet koşulları “Yeterlilik Koşulları ve Kuralları” bölümünde açıklandığı gibidir.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlarımız Milli Eğitim Bakanlığına bağlı resmi ve özel eğitim kurumlarında Türkçe öğretmeni olarak görev almakta, ayrıca Devlet Arşivleri, TRT ve basın gibi değişik sektörlerde istihdam edilebilmektedir.
Ölçme ve Değerlendirme
Her ders için uygulanan ölçme ve değerlendirme şekli “Ders Öğretim Planı”nda ayrıntılı bir şekilde tanımlanmıştır.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=577