Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 25
Staj Durumu Var
ÖSYM Tipi TYT
Program İçeriği
Dili Türkçe
Bölüm Başkanı (yada Eşdeğeri) 
Bölüm ECTS ve Erasmus Koordinatörü 
 
Bölüm Sekreteri 
Süresi (Yıl) 2
Azami Süresi (Yıl) 4
Kontenjanı 45
 
Staj Durumu Var
Mezuniyet Ünvanı Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı
ÖSYM Tipi YGS4
Tarihçe
Program 2008 yılında açılmıştır.
Kazanılan Derece
Programı tüm gereksinimlerini yerine getirerek başarı ile tamamlayan mezunlar "Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı alanında Önlisans Diploması" derecesi alırlar.

Kabul Koşulları
Orta öğretimden yüksek öğretime geçişte iki aşamalı bir sınav sistemi uygulanmaktadır. Sınavlar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından gerçekleştirilmektedir. Sınavlara ilişkin ayrıntılı bilgiye http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşılabilir. Sınav sisteminin birinci aşaması “Yükseköğretime Geçiş Sınavı” (YGS) olarak adlandırılan ortak ve tek bir sınavdır. “Yükseköğretime Geçiş Sınavı”, orta öğretimi başarı ile tamamlayan ve yüksek öğrenim görmek isteyen kişilerin tabi tutulacağı, yüksek öğretime geçiş için yeterliliği ölçen bir sınavdır. YGS’de en az bir puan türünde 140 ve üzeri puanı olmayan adayların; YGS puanları ile bir yükseköğretim programını tercih etme (Sınavsız Geçiş hakkı olanlar hariç) ve ikinci aşamadaki Lisans Yerleştirme Sınavlarına (LYS) girme hakları bulunmamaktadır. YGS’de 140.000-179.999 arası puan alan adaylar, sadece meslek yüksekokulu ön lisans programlarlı ile açıköğretim programlarını tercih hakkı kazanır. YGS puanlarından en az biri 180 ve daha fazla olan adaylar, ikinci aşama sınavlarına (LYS) girme hakkı kazanır. YGS’de 180 ve üzeri puan alan adaylar, hem meslek yüksekokulu ön lisans programları ile açıköğretim programlarını, hem de YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih hakkı kazanır. Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan eğitim programları dışındaki yükseköğretim programlarına başvurabilmek için YGS puanının 140 ve üzeri olması gerekir. Sınav sisteminin ikinci aşaması “Lisansa Yerleştirme Sınavları” (LYS) olarak adlandırılmaktadır. Bu sınavlar, adayların ders düzeyindeki bilgi ve yeteneklerini ölçen ve açık öğretim dışındaki örgün lisans programlarına yerleştirmede esas alınacak başarı puanını belirleyen sınavlardır. LYS’de uygulanan her test ayrı ayrı değerlendirmeye alınır ve her test için bir standart puan hesaplanır. Bu standart puanlar ve ağırlıklar kullanılarak adayların Ağırlıklı LYS puanları (ALYS) hesaplanır. ALYS puanlarından her biri kendi içinde en küçüğü 100 en büyüğü 500 olan puanlara dönüştürülerek LYS puanları oluşturur. LYS’de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alın lisans programlarını tercih edebilir.

Üst Kademeye Geçiş
Önlisans eğitimini başarı ile tamamlayan adaylar Dikey geçiş sınavından (DGS) geçerli not almaları durumunda kendi alanlarında veya ilgili alanlarda Lisans programlarda öğrenim görebilirler.

Mezuniyet Koşulları
Programda mevcut olan (toplam 120 AKTS karşılığı) derslerin tümünü başarıyla tamamlamak, 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalamasına sahip olmak ve 30 günlük yaz stajı tamamlanmış olmak mezuniyet için gerekli yeterlilik koşuludur.
İstihdam Olanakları
Mezunlarımız kamu ve özel sektör kuruluşlarında çok çeşitli pozisyonlarda görev alabilmekte ve üst düzey yöneticilere işletmelerde yardımcı olacak, holding ve büyük şirketlerde kendi kariyerlerini planlayabileceklerdir.

Ölçme ve Değerlendirme
Dönemlik olarak gerçekleştirilen derslerde bir ara sınav, bir final sınavı ve bir bütünleme sınavı yapılmaktadır. Ara sınavın %40 ve final sınavının %60’ı toplanarak öğrencinin başarı notu belirlenmektedir.
Bölüm Başkanı
Öğr. Gör. Öğr.Grv. Özkan KÖSE
Tarihçe
Program 2008 yılında açılmıştır.
Kazanılan Derece
Programın tüm gerekliliklerini "Büro Yönetimi ve Yönetici Yardımcısı Diplomasını" yerine getirerek başarıyla tamamlayan mezunlar,
Kabul Koşulları
Öğrencilerin kabulü için Kurumun Bilgisi bölümünde "Genel Kabul Şartları" nda açıklanan genel şartlar uygulanır.
Üst Kademeye Geçiş
Mevcut lisans programlarının not alınması için dikey geçiş sınavını başarıyla tamamlayan önlisans adayları, kendi alanlarında veya ilgili alanlarda çalışabilirler.
Mezuniyet Koşulları

Mezuniyet şartları "Yeterlilik Koşulları ve Kuralları" bölümünde açıklanmıştır.
Mezun İstihdam Olanakları
Mezunlar çok çeşitli kamu ve özel sektör kuruluş ve işletmelerinde pozisyon alabilirler ve üst yöneticilere yardımcı olurlar ve büyük şirketlerin kariyer planlayabileceklerine dair planlamayı biliyorlar
Ölçme ve Değerlendirme
Ara sınavlar vize ile bir final sınavı yapılır ve bir makyaj sınavı yapılır. Vize ve final sınavları% 40, öğrencinin% 60'ı bir araya geldi notu belirlendi.



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=656