Maliye - Programı Bilgileri   
Dili Türkçe
Süresi (Yıl) 4
Azami Süresi (Yıl) 7
Kontenjanı 60
Staj Durumu Yok
ÖSYM Tipi EA
Program İçeriği
Maliye Bölümü, gerek kamu gerekse özel sektörde ihtiyaç duyulan nitelikli işgücü istihdamına yönelik mezunlar yetiştirmektedir. Bu kapsamda bölümde başta maliye ve iktisat olmak üzere hukuk, muhasebe, işletme ve sosyal bilimlerin diğer alanlarına yönelik eğitim verilmektedir. Bu bağlamda Türkiye'deki sayılı Maliye Bölümleri arasında yer almaktadır. 
Bölüm Başkanı
Doç. Dr. Mustafa TAYTAK
Bölüm AKTS(ECTS) Koordinatörü
Arş.Gör.Dr. Ebru KARAŞ
Sekreter
Memur Fatmagül ERDOĞAN AKYAR
Tarihçe
Maliye Bölümü 2002 yılında İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne bağlı olarak kurulmuştur. Maliye Bölümü dört yıllık lisans eğitimi vermekte ve merkezi sınav sistemi ile öğrenci kabul etmektedir. Bölümdeki eğitim ve araştırmalar, Maliye Teorisi, Mali İktisat, Mali Hukuk ile Bütçe ve Mali Planlama anabilim dallarında yapılmaktadır.
Kazanılan Derece
Maliye Programındaki (toplam 240 AKTS) derslerin tümünü başarıyla tamamlayan ve 4.00 üzerinden en az 2.00 ağırlıklı not ortalaması elde eden öğrencilere MALİYE alanında lisans diploması verilir.
Kabul Koşulları
(1) Lise Diploması,
(2) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen merkezi, ülke çapında bir öğrenci seçme ve yerleştirme sınavı ile yerleştirme. Adaylar, merkezi sınav puanları ve lise genel not ortalamalarından oluşan bileşik puanlarına göre programlara erişim kazanırlar.
Üst Kademeye Geçiş
Bu programı başarıyla tamamlayan öğrenciler, yüksek lisans derecesine veya doğrudan entegre üçüncü aşama (doktora) programlarına başvurabilirler.
Mezuniyet Koşulları
Öğrencinin programdaki tüm derslerini başarmış olması, FF, DC, DZ ya da YZ notunun olmaması gerekir. Bu programda öğrencinin asgari 90 AKTS kredisini sağlaması ve genel not ortalamasının 4,00 üzerinden en az 2,00 olması gerekmektedir.
Mezun İstihdam Olanakları
Bölüm mezunları kamu ve özel sektörde çok çeşitli istihdam olanaklarına sahiptirler. Çeşitli kamu kuruluşlarında müfettişlik, uzmanlık, denetçilik gibi pozisyonların yanı sıra kaymakamlık ve idari yargı hakimliği vb. gibi üst düzey görevlerde de istihdam edilebilirler. Bunun yanında üniversitelerde araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadrolarında çalışarak akademik kariyer yolunda ilerleyebilirler. Bunlara ilave olarak çeşitli özel finans kuruluşları ya da Serbest Muhasebecilik ve Mali Müşavirlik mesleği de Maliye Bölümü mezunlarının istihdam edilebileceği diğer bir alandır.
Ölçme ve Değerlendirme
AA 4,00 90-100
BA 3,5 85-89
BB 3,00 76-84
CB 2,5 70-75
CC 2,00 65-69
DC 1,5 50-64
FF 0,0 49 - 0



https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progAbout.aspx?lang=tr&curSunit=759