Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Diş Hekimliği
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Çayır, mera ve yem bitkilerinde kalite, kaliteyi olumlu ve olumsuz etkileyen faktörler ile kalite analizlerinin yapılması hakkında bilgi sahibi olmak
|
Dersin İçeriği
|
Çayır mera ve yem bitkilerinde kalitenin tanımı Kaliteyi etkileyen faktörler Kalitenin artırılması Kalite analiz yöntemleri İkincil metabolitlerin ot kalitesi üzerine etkisi
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Doç. Dr. OSMAN YÜKSEL
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Açıkgöz, E. 2001. Yem Bitkileri. Uludağ Üniversitesi Yayınları., Çayır Mera Islahı, TC Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, TÜGEM, Ankara, 2005.
|
|
Yem Bitkileri, Cilt I, Cilt II ve Cilt III TC Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, TÜGEM, İzmir, 2009.
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler
|
%
|
|
Mühendislik Bilimleri
|
%10
|
|
Mühendislik Tasarımı
|
%
|
|
Sosyal Bilimler
|
%
|
|
Eğitim Bilimleri
|
%
|
|
Fen Bilimleri
|
%30
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%
|
|
Alan Bilgisi
|
%60
|
|
|