Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
3OSDN301092018ÇAYIR MERA VE YEM BİTKİLERİNDE KALİTE2+0+023

 
Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Diş Hekimliği
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Öğretim Şekli Yüz Yüze
Dersin Amacı Çayır meralarda bulunan ve kültürü yapılan bazı yem bitkileri örnekleri üzerinden, kalitenin tanımlanması ve etki eden faktörler bilgi sahibi olmak
Dersin İçeriği Çayır mera bulunan azalıcı, çoğalıcı, ve istilacı ilişkin örnek bitkiler, familyalarına göre kültürü yapılan bazı yem bitkileri, yem bitkilerinde kalite parametreleri, kalite üzerine etki eden bazı tarımsal uygulamalar, büyüme ve gelişmenin kalite üzerine etkileri
Dersin Yöntem ve Teknikleri Düz anlatım, soru cevap
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Doç. Dr. Osman YÜKSEL
Dersi Verenler Doç. Dr. OSMAN YÜKSEL
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Açıkgöz, E. 2001. Yem Bitkileri. Uludağ Üniversitesi Yayınları., Çayır Mera Islahı, TC Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, TÜGEM, Ankara, 2005.
Yem Bitkileri, Cilt I, Cilt II ve Cilt III TC Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, TÜGEM, İzmir, 2009.

Ders Yapısı
Mühendislik Bilimleri %10
Fen Bilimleri %30
Alan Bilgisi %60

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Final Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 2 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 2 14
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 3 86

 
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Çayır-meralarda ve kültürü yapılan değerli yem bitkilerini bilmek
2 Yem bitkilerinde aranan kalite özelliklerini bilmek
3 Yem bitkilerinde kaliteyi etkileyen tarımsal özellikleri bilmek

 
Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Giriş
2 Çayır-mera alanlarında bulunan bitkiler
3 Azalıcı, çoğalıcı ve istilacı bitki örnekleri
4 Bazı baklagil yem bitkileri
5 Bazı buğdaygil yem bitkileri
6 Diğer familyalardan yem bitkileri
7 Kültürü yapılan bazı yem bitkileri
8 Yem bitkilerinde kalite parametreleri
9 Ham protein ve sindirilebilrliğe ilişkin kalite parametreleri
10 Kalite tayininde kullanılan bazı analizler
11 Kaliteyi etkileyen tarımsal uygulamalar
12 Bitki gelişmesinin kalite üzerine etkisi
13 Çevresel faktörlerin kalite zerine etkisi
14 Genel değerlendirme

 
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8
Tüm 1 1 1 1 1 1 1 1
Ö1 1 1 1 1 1 1 1 1
Ö2 1 1 1 1 1 1 1 1
Ö3 1 1 1 1 1 1 1 1

  Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek

  
  https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=428284&lang=tr&curProgID=1426