Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+UKrediAKTS
3OSDN301042018MANTAR ÜRETİMİ2+023

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Diş Hekimliği
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Kültür mantarı yetiştiriciliğinin özellikleri, misel ekimi, organik tarım
ilkelerinin mantar üretiminde uygulanması gibi konularda öğrencilere teorik
ve uygulamalı eğitim vermek
Dersin İçeriği Kültür mantarı (Agaricus bisporus) yetiştiriciliğinin özellikleri, misel ekimi,
organik tarım ilkelerinin mantar üretiminde uygulanması
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Doç. Dr. AYŞEN MELDA ÇOLAK
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Ders notları
AKSU, Ş. Kültür Mantarı Üretim Teknikleri, Hasad Yayıncılık

Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler %
Mühendislik Bilimleri %
Mühendislik Tasarımı %
Sosyal Bilimler %
Eğitim Bilimleri %
Fen Bilimleri %
Sağlık Bilimleri %
Alan Bilgisi %100

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Final Sınavı 1 % 60
Bütünleme Sınavı 0 % 0
Quiz 0 % 0
Derse Katılım 0 % 0
Uygulama/Pratik 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Rehberli Problem Çözümü 0 % 0
Problem Çözümü 0 % 0
Tartışma 0 % 0
Soru-Yanıt 0 % 0
Takım/Grup Çalışması 0 % 0
Deney 0 % 0
Gözlem 0 % 0
Gösterme 0 % 0
Alan Gezisi 0 % 0
Alan Çalışması 0 % 0
Örnek Vaka İncelemesi 0 % 0
Beyin Fırtınası 0 % 0
Rapor Hazırlama 0 % 0
Rapor Sunma 0 % 0
Proje Hazırlama 0 % 0
Proje Sunma 0 % 0
Seminer 0 % 0
Proje Tasarımı /Yönetimi 0 % 0
Rol Oynama / Dramatize Etme 0 % 0
Makale Yazma 0 % 0
Makale Kritik Etme 0 % 0
Bireysel Çalışma 0 % 0
Toplantı Başkanlığı Yapma 0 % 0
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 0 % 0
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 0 % 0
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 0 % 0
Okuma 0 % 0
Quiz 0 % 0
Rapor 0 % 0
Gözlem 0 % 0
Rapor Hazırlama 0 % 0
Rapor Sunma 0 % 0
Proje Hazırlama 0 % 0
Proje Sunma 0 % 0
Seminer 0 % 0
Proje Tasarımı/Yönetimi 0 % 0
Makale Yazma 0 % 0
Final Sınavı için Bireysel Çalışma 0 % 0
Laboratuvar Ara Sınavı 0 % 0
Laboratuvar Sınavı 0 % 0
Sözlü Sınav 0 % 0
Performans 0 % 0
Sözlü Sınav 0 % 0
Quiz için Bireysel Çalışma 0 % 0
Ev Ödevi 0 % 0
Toplam :
2
% 100

AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 2 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 2 14
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 2,86666666666667 86

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Kültür mantarı yetiştiriciliği konusunda gerekli bilgileri alarak kendi özel üretim yerlerini işletebilecekler
2 Mantarcılık ile ilgili özel kuruluşlarda çalışabilecek düzeyde bilimsel verilere sahip olmak
3 Mantarcılık ile ilgili özel kuruluşlarda çalışabilecek düzeyde bilimsel verilere sahip olmak


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Derse giriş
2 Kompost Hazırlığı
3 Kompost Pastörizasyonu
4 Misel Ekimi
5 Örtü Toprağı
6 Hasat
7 Bakım
8 Tekrar
9 Sulama
10 Kompost Formülleri
11 Önemli Mantar Hastalıkları
12 Önemli Mantar Zararlıları
13 Aşılama
14 Pazarlama


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9
Tüm 1 1 1 1 1 1 1 1
Ö1 5 4 4 3 5 4 2 5 3
Ö2 5 3 5 4 4 3 2 3 5
Ö3 4 4 4 4 3 5 2 4 4

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=428330&lang=tr&curProgID=1426