Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+UKrediAKTS
3OSDN301082018TARLA BİTKİLERİNDE ORGANİK TARIM ESASLARI2+023

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Diş Hekimliği
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Tarla bitkileri içinde yer alan bitkilerin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile genel yetiştiricilik esaslarını organik tarım sistemi içerisindeki yerini öğretmektir.
Dersin İçeriği Tarla bitkilerinin sınıflandırılması; organik tarım sisteminde Tahılların, Yemeklik Tane Baklagillerin, Endüstri Bitkilerinin, Tıbbi-Aromatik Bitkilerin ve Çayır-Mera ve Yem Bitkilerinin genel morfolojik ve agronomik özellikleri ile yetiştiriciliği.
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Dr. Öğr. Üyesi NURDOĞAN TOPAL
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar online döküman
Organik Tarımdaki Gelişmeler (ISBN: 9786053951537), Ders Notları
.
.
.

Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler %5
Mühendislik Bilimleri %10
Mühendislik Tasarımı %0
Sosyal Bilimler %0
Eğitim Bilimleri %10
Fen Bilimleri %15
Sağlık Bilimleri %0
Alan Bilgisi %60

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Final Sınavı 1 % 60
Bütünleme Sınavı 0 % 0
Quiz 0 % 0
Derse Katılım 0 % 0
Uygulama/Pratik 0 % 0
Laboratuvar 0 % 0
Rehberli Problem Çözümü 0 % 0
Problem Çözümü 0 % 0
Tartışma 0 % 0
Soru-Yanıt 0 % 0
Takım/Grup Çalışması 0 % 0
Deney 0 % 0
Gözlem 0 % 0
Gösterme 0 % 0
Alan Gezisi 0 % 0
Alan Çalışması 0 % 0
Örnek Vaka İncelemesi 0 % 0
Beyin Fırtınası 0 % 0
Rapor Hazırlama 0 % 0
Rapor Sunma 0 % 0
Proje Hazırlama 0 % 0
Proje Sunma 0 % 0
Seminer 0 % 0
Proje Tasarımı /Yönetimi 0 % 0
Rol Oynama / Dramatize Etme 0 % 0
Makale Yazma 0 % 0
Makale Kritik Etme 0 % 0
Bireysel Çalışma 0 % 0
Toplantı Başkanlığı Yapma 0 % 0
Ödev Problemleri için Bireysel Çalışma 0 % 0
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 0 % 0
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 0 % 0
Okuma 0 % 0
Quiz 0 % 0
Rapor 0 % 0
Gözlem 0 % 0
Rapor Hazırlama 0 % 0
Rapor Sunma 0 % 0
Proje Hazırlama 0 % 0
Proje Sunma 0 % 0
Seminer 0 % 0
Proje Tasarımı/Yönetimi 0 % 0
Makale Yazma 0 % 0
Final Sınavı için Bireysel Çalışma 0 % 0
Laboratuvar Ara Sınavı 0 % 0
Laboratuvar Sınavı 0 % 0
Sözlü Sınav 0 % 0
Performans 0 % 0
Sözlü Sınav 0 % 0
Quiz için Bireysel Çalışma 0 % 0
Ev Ödevi 0 % 0
Toplam :
2
% 100

AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 15 2 30
Bireysel Çalışma 7 2 14
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 2 14
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 2 14
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 2,53333333333333 76

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Organik tarımın temel prensiplerini bilerek, organik tarım ile ilgili her türlü teknik ve kültürel tedbirleri uygular.
2 Organik ürünleri tanır, depolar ve pazarlar.
3 Organik tarım ilkelerine göre yetiştiricilik yapar.
4 Organik tarımda tüm kültürel işlemleri yapabilme yeteneği kazanır.
5 Tarımsal üretimle ilgili materyalleri tanıma ve kullanabilme becerisini kazanır.


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Genel giriş, tarla sistemleri. Yok Ana Ders Kaynakları
2 organik Tarımda Toprak İşleme, toprak hazırlığı yok Organik Tarımdaki Gelişmeler (ISBN: 9786053951537)
3 Tohumluk, Ekim. yok Organik Tarımdaki Gelişmeler (ISBN: 9786053951537)
4 Organik Tarımda Gübreleme, Ekim nöbeti. yok Organik Tarımdaki Gelişmeler (ISBN: 9786053951537)
5 Organik Tarımda Hasat - harman ve depolama. yok Organik Tarımdaki Gelişmeler (ISBN: 9786053951537)
6 Sıcak iklim tahıllarının tanıtılması ve genel özellikleri. yok Organik Tarımdaki Gelişmeler (ISBN: 9786053951537)
7 Organik Tarımda Sıcak iklim tahıllarının yetiştirilmesi. yok Organik Tarımdaki Gelişmeler (ISBN: 9786053951537)
8 Serin iklim tahıllarının tanıtılması ve genel özellikleri. yok Organik Tarımdaki Gelişmeler (ISBN: 9786053951537)
9 Organik Tarımda Serin iklim tahıllarının yetiştirilmesi. yok Ders notları
10 Endüstri bitkilerinin tanıtılması ve genel özellikleri. yok Ders notları
11 Organik Tarımda Endüstri bitkilerinin yetiştirilmesi. yok Ders notları
12 Yemeklik Tane Baklagillerin Genel Tanımları ve Özellikleri yok Ders notları
13 Organik Tarımda Yemeklik Tane Baklagillerin Yetiştiriciliği yok Ders notları
14 Organik Tarımda Yem Bitkileri Yetiştiriciliği Yok Ders notları


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9
Tüm 1 1 1 1 1 1 2 2 1
Ö1 1 1 1 1 1 1 2 1 2
Ö2 1 1 1 1 1 1 2 2 2
Ö3 2 2 1 1 1 1 1 1 1
Ö4 1 1 1 1 1 1 1 2 1
Ö5 1 1 1 1 1 1 2 1 1

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=428352&lang=tr&curProgID=1426