Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
3OSDN300622018TÜKETİCİLERİN GIDA TERCİHLERİ2+0+023

 
Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Diş Hekimliği
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Öğretim Şekli Yüz Yüze
Dersin Amacı Tüketicilerin gıda tercihleri hakkında bilgi sahibi olmak
Dersin İçeriği Gıda ürünlerinin seçiminde tüketici analizleri
Dersin Yöntem ve Teknikleri anlatım
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Doç. Dr. Onur GÜNEŞER
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar .
Lynn Frewer, Hans Van Trijp, 2006. Understanding Consumers of Food Products,Woodhead Publishing,

David W. Marshall. 1995.Food Choice And The Consumer,Springer Science & Business Media,

Lynn J. Frewer, Einar Risvik, Hendrik Schifferstein. 2013. Food, People and Society: A European Perspective of Consumers' Food Choices,Springer Science & Business Media,

Ders Yapısı
Mühendislik Bilimleri %0
Sosyal Bilimler %80
Fen Bilimleri %10
Alan Bilgisi %10

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Final Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ara Sınav 1 2 2
Final Sınavı 1 2 2
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 3 4 12
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 3 4 12
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 3 84

 
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Gıda tercihleri hakkında bilgi sahibi olur
2 Tüketicilerin gıda satın alma davranışlarını ölçme hakkında bilgi sahibi olur
3 Gıda ürünlerine ait pazar araştırması konusunda bilgi sahibi olur

 
Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Tüketicilerin gıda tercihlerinin kavranması
2 Gıdaların genel kalite özellikleri
3 Gıda tercihi ve alımında gıdaların duyusal özelliklerinin etkisi
4 Tüketicilerin gıda seçiminde çevresel faktörlerin etkisi
5 Gıda seçimini geliştirme teorileri
6 Gıda seçiminde sağlık riski ve fayda algısı
7 Gıda ürünlerinin seçiminde tüketici analizleri
8 ARA SINAV
9 Fırıncılık ürünlerde gıda seçimi ve tercihler
10 Süt ve süt ürünlerinde gıda seçimi ve tercihler
11 Et ve Et ürünlerinde gıda seçimi ve tercihler
12 Meyve ve sebze ürünlerinde gıda seçimi ve tercihler
13 Deniz ürünlerinde gıda seçimi ve tercihler
14 Bitkisel ve hayvaansal yağ ürünlerinde gıda seçimi ve tercihler
15 Gıda seçimi ve tercihinde yeni trendler
16 FİNAL SINAVI

 
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8
Tüm 1 1 1 1 1 1 1 2
Ö1 1 1 1 1 1 1 1 2
Ö2 1 1 1 1 1 1 1 2
Ö3 1 1 1 1 1 1 1 2

  Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek

  
  https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=428356&lang=tr&curProgID=1426