Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
3OSDN301292019EKOLOJİK TARIM2+0+023

 
Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Diş Hekimliği
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Öğretim Şekli Yüz Yüze
Dersin Amacı Organik tarım tanımı, tarihçesi, konvensiyonel tarıma göre kültürel uygulamalardaki farklılıklar, insan sağlığına olan duyarlılık konuları ele alınacaktır.
Dersin İçeriği Organik tarım tanımı, tarihçesi, konvensiyonel tarıma göre kültürel uygulamalardaki farklılıklar, insan sağlığına olan duyarlılık konuları ele alınacaktır.
Dersin Yöntem ve Teknikleri düz anlatım
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Doç. Dr. BURCU BEGÜM KENANOĞLU
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar Ders notları
Ders notları
pdf

Ders Yapısı
Fen Bilimleri %20
Alan Bilgisi %80

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Final Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Bireysel Çalışma 14 2 28
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 4 28
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 7 4 28
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 3 86

 
Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 organik tarım ve süreci öğrenme
2 Organik bitkisel ürünleri (tarla bitkileri, meyvecilik sebzecilik ve bağcılık) tanımak, yetiştirmek, depolamak ve pazarlamak hakkında bilgi edinir
3 Organik Tarım alanındaki yeni gelişme ve uygulamaları değerlendirmek ve uygulamak hakkında bilgi edinir

 
Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Giriş
2 Dünyada Organik Tarımın Şimdiki Durumu
3 Organic Tarımın Prensipleri
4 Organic Tarımın Prensipleri
5 Organic Tarımın Prensipleri
6 Ürün Beslenmesi
7 Ürün Beslenmesi
8 Gübrelerin Kullanımı
9 Organik Tarım için Rotasyon Desenleri
10 Yabancı ot, Hastalık ve Zararlı Kontrolü
11 Organik Ürünlerin Satış ve Pazarlaması
12 Organik Tarıma Dönüş
13 Organik Tarım İçin Standartlar
14 tekrar

 
Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8
Tüm 2 3 2 2 3 3 3
Ö1 2 3 2 3 3 4 3
Ö2
Ö3

  Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek

  
  https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=428571&lang=tr&curProgID=1426