Dersin Dili
|
Türkçe
|
Dersin Düzeyi
|
Lisans
|
Bölümü / Programı
|
Diş Hekimliği
|
Öğrenim Türü
|
Örgün Öğretim
|
Dersin Türü
|
Seçmeli
|
Dersin Amacı
|
Bu dersin amacı, neolitik çağlardan itibaren gıdaların içeriği ve hazırlanma şekilleri hakkında bilgi vermektir.
|
Dersin İçeriği
|
Eski çağlardan itibaren günümüze kadar gıdaların içerikleri, hazırlanma şekilleri
|
Ön Koşulları
|
Yok
|
Dersin Koordinatörü
|
Yok
|
Dersi Verenler
|
Arş.Gör. BERKER NACAK
|
Dersin Yardımcıları
|
Yok
|
Dersin Staj Durumu
|
Yok
|
Ders Kaynakları
Kaynaklar
|
Priscilla Mary Işın, (2018) Avcılıktan Gurmeliğe - Yemeğin Kültürel Tarihi, Yapı Kredi yayınları
|
|
Öğretim elemanı notları, makale ve haberler
|
|
|
|
|
|
|
Ders Yapısı
Matematik ve Temel Bilimler
|
%
|
|
Mühendislik Bilimleri
|
%
|
|
Mühendislik Tasarımı
|
%
|
|
Sosyal Bilimler
|
%80
|
|
Eğitim Bilimleri
|
%
|
|
Fen Bilimleri
|
%0
|
|
Sağlık Bilimleri
|
%
|
|
Alan Bilgisi
|
%20
|
|
|