Dersin Ayrıntıları
YarıyılKoduAdıT+U+LKrediAKTS
3OSDN301642020ÖRÜCÜLÜK2+0+023

Dersin Detayları
Dersin Dili Türkçe
Dersin Düzeyi Lisans
Bölümü / Programı Diş Hekimliği
Öğrenim Türü Örgün Öğretim
Dersin Türü Seçmeli
Dersin Amacı Ders ile öğrencinin tekniğe uygun bitkisel örücülük, şiş örücülüğü, tığ örücülüğü ve makrome örücülüğü yapması amaçlanmaktadır.
Dersin İçeriği Bitkisel örücülük yapmak, Şiş örücülüğü yapmak, Tığ örücülüğü yapmak, Makrome örücülüğü yapmak
Dersin Yöntem ve Teknikleri
Ön Koşulları Yok
Dersin Koordinatörü Yok
Dersi Verenler Öğr. Gör. ŞÜKRAN DEVECİ
Dersin Yardımcıları Yok
Dersin Staj Durumu Yok

Ders Kaynakları
Kaynaklar El Sanatları Teknolojisi Megep Modülleri
Şükran Deveci ders notları
Ayten Atay, 1987, Örücülük, Milli Eğitim Basımevi, İstanbul Türkçe

Ders Yapısı
Sosyal Bilimler %100

Planlanan Öğrenme Aktiviteleri ve Metodları
Etkinlikler ayrıntılı olarak "Değerlendirme" ve "İş Yükü Hesaplaması" bölümlerinde verilmiştir.

Değerlendirme Ölçütleri
Yarıyıl Çalışmaları Sayısı Katkı
Ara Sınav 1 % 40
Final Sınavı 1 % 60
Toplam :
2
% 100

 
AKTS Hesaplama İçeriği
Etkinlik Sayısı Süre Toplam İş Yükü (Saat)
Ara Sınav 1 1 1
Final Sınavı 1 1 1
Derse Katılım 14 2 28
Bireysel Çalışma 11 2 22
Ara Sınav İçin Bireysel Çalışma 7 3 21
Final Sınavı içiin Bireysel Çalışma 6 3 18
Toplam İş Yükü   AKTS Kredisi : 3,03333333333333 91

Dersin Öğrenme Çıktıları: Bu dersin başarılı bir şekilde tamamlanmasıyla öğrenciler şunları yapabileceklerdir:
Sıra NoAçıklama
1 Bitkisel örücülük yapmak
2 Şiş örücülüğü yapmak
3 Tığ örücülüğü yapmak
4 Makrome örücülüğü yapmak


Ders Konuları
HaftaKonuÖn HazırlıkDökümanlar
1 Bitkisel Örücülük tanımı, tarihçesi ve kullanılan araç-gereçler
2 Şerit ve hasır örme
3 Şerit ve hasır örme
4 Sepet ve güneş danteli örme
5 Sepet ve güneş danteli örme
6 Şiş örücülüğünün tanımı ve şiş örücülüğünde kullanılan araç-gereçler
7 Şiş örücülüğünde kullanılan teknikler
8 Şiş örücülüğü ile ürün hazırlama
9 Şiş örücülüğü ile ürün hazırlama
10 Tığ örücülüğünün tanımı ve kullanılan teknikler
11 Tığ örücülüğü ile ürün hazırlama
12 Makramenin tanımı, tarihçesi ve kullanılan araç- gereçler
13 Makramede kullanılan temel düğüm tekniklerinin uygulanması
14 Makramede kullanılan temel düğüm tekniklerinin uygulanması


Dersin Program Çıktılarına Katkısı
P1 P2 P3 P4 P5 P6 P7 P8 P9
Ö1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Ö2 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Ö3 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Ö4 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Katkı Düzeyi: 1: Çok Düşük 2: Düşük 3: Orta 4: Yüksek 5: Çok Yüksek


https://obs.usak.edu.tr/oibs/bologna/progCourseDetails.aspx?curCourse=551915&lang=tr&curProgID=1426